Veel supporters en geïnteresseerde vroegen afgelopen week: Tegen wie spelen jullie zaterdag? EVV Elburg. De eerste reactie daarna was: Alweer? Jazeker alweer. De derde ontmoeting binnen 4 maanden. De eerste werd door Rebelle gewonnen voor de P/D wedstrijden met 3-2. EVV won vorige week voor de beker. Tussenstand 1-1.

Wij waren gebrand om nu een overwinning mee te nemen uit Elburg. De wedstrijd startte we erg goed. Serve druk verdediging alles klopt en ging volgens afspraak. Na een 9-6 voorsprong zakte ons niveau 2 stappen terug en kroop de onzekerheid in het team. We kwamen niet meer in ons spel en verloren de eerste set. 2de set was echt volleybal onder de noemer: niet mooi wel winnen. Door veel inzet werd deze set echt uit het vuur gesleept. 28-26. De derde set zakte we weer ver door de ondergrens en weer sta je tegen een achterstand aan te kijken.

Daarna ging er bij iedereen een knop om en pakte we het niveau van het begin van deze wedstrijd weer op. Het leek of de tegenstander er een beetje doorheen zat door de gedachte dat er nog een 5de set zou komen. De laatste set speelde we goed en viel alles goed. Geen kans meer voor EVV. Volgens de Nevobo app zelfs er overtuigend gewonnen met 195-9! Goed voor ons punten saldo. Een wisselend niveau maar toch 3-2 winst. Nog geen reden om de slingers op te hangen of de confettie erbij te pakken. Volgende week zijn we vrij en spelen we een oefenwedstrijd tegen Dynamo H2 uit de top divisie.

3 oktober komt Orion op bezoek. We spelen om 15.45 uur en ’s avonds wordt deze dag afgesloten met het Heren 1 openigsfeest waar iedereen welkom is. Het feest start om 21.00 uur in cafe Het Schilderij. We hopen jullie allemaal 3 oktober te zien.