Ons vlaggenschip bij de heren heeft voor een verrassing gezorgd in de eerste divisie A. In de uitwedstrijd tegen de Witte Ohalco uit Hoogeveen werd verrassend met 3-1 gewonnen van de virtueel nummer 3 in deze poule. Ons herenteam kwam in de eerste set op een achterstand van 7-2 maar halverwege de set was de stand weer gelijk. De servicedruk van Rebelle bleek in deze set doorslaggevend, de verdeling werd voorspelbaarder en kon de blokkering beter anticiperen. Heren 1 kon de set na 3 setpoints pas verzilveren (29-27).Ook de 2e set verliep vrijwel identiek, ook hier werd een achterstand van een punt of 4 weggewerkt maar sterke sprongservices, mooie aanvallen, killblocks en prachtige prikballen brachten de tegenstander op de knieën en ook deze werd nipt gewonnen (28-26).

In set 3 ging de trukendoos van Ohalco open en door een slimme rotatie in de basisopstelling kreeg Ohalco grip op de wedstrijd. Toch ging een voorsprong van 8 punten bijna verloren en pas rond de 20 punten gaf Ohalco gas en won de set met 25-20. In Set 4 pakte Ohalco al weer een voorsprong van maar liefst 7 punten (17-10) maar vergaten door te drukken.

De heren van AutovanOort Rebelle trokken de stand weer gelijk door een aantal killblocks en een uitstekende service. Op 22-22 mocht de ingevallen Fabian Wasterval serveren en wist het team van Ohalco te verschalken met 2 netrandservices gevolgd door een prima service die met moeite over het net kon worden gebracht door Ohalco. Helaas werd de rally niet afgemaakt maar werd de antenne geraakt. Maar…. de winst werd wel gepakt door te scoren uit de service van Ohalco (25-23).

4 punten mee naar Dieren en slechts 1 punt voor het team uit Hoogeveen.